Zo kun je het vraagstuk indienen
Als ondernemer zie je uitdagingen in de markt en kansen die je wil pakken. Ontbreekt het je aan tijd om de kans of uitdaging goed te doorgronden? Hulp van de Digitale Werkplaats is dan een uitkomst.
Locale onderwijsinstellingen zoeken namelijk praktijkopdrachten voor hun studenten. Jouw kans of uitdaging willen ze graag oppakken. Daarvoor gaan ze gratis aan de slag! Jouw inbreng beperkt zich tot een tijdsinvestering. Denk hierbij aan het toelichten van je vraag en enkele feedback momenten.
Het begint met het aanleveren van jouw vraag. Vervolgens krijg je terugkoppeling. We bepalen samen de vervolgroute. Een win-winsituatie voor jou en de studenten van de Digitale Werkplaats Midden & Zuidoost-Brabant.
Praktijkopdrachten kunnen gaan over:
- Online marketing
- ICT & Finance: datastromen voor het financieel overzicht
- ICT Beheer: goed werken van de technologie
- Security: veilige digitale toegang
- Digitalisering
Om je een idee te geven staan hieronder 6 voorbeelden van vragen. We hopen dat dit je inspireert om contact met ons op te nemen.
6 Voorbeelden van vragen van ondernemers
1. In detail invullen gastbeleving
Een aanbieder van voorstellingen wil haar gasten een complete avond uit bieden. Hierbij wil ze aansluiten op de wensen en behoeftes van haar publiek. De vraag is hoe ze het beste nieuwe digitaliseringstechnieken in kan zetten om een goed beeld te krijgen van het publiek. Op basis van deze gegevens wil de aanbieder hierop inspelen bij het in detail invullen van de gastbeleving. Denk aan de manier van benaderen van de gasten, het aanbieden van arrangementen en het invullen van digitale poster boarden.
2. Applicaties voor AR-beleving
Een bedrijf produceert applicaties die een AR-beleving op locatie bieden. Om dit te beleven moet je eerst de applicatie downloaden. Op sommige smartphones werkt de AR echter niet. Dit kan verschillen per update van Android of Apple. Het zou goed zijn als mensen voordat ze de applicatie downloaden, online kunnen checken of hun smartphone geschikt is voor de AR-beleving. De vraag is om hiervoor een online-oplossing te ontwikkelen waarbij de oplossing bij iedere software update van Android en iOS ook bijgehouden wordt.
3. Digitaal ontwikkelen fysiek materiaal
Een welzijnsorganisatie gebruikt fysiek materiaal bij de behandeling van vraagstellingen bij gezinnen. Ze wil een digitale toepassing ontwikkelen die in verbinding staat met de huidige methodiek. Op deze manier wil ze deze methodiek bereikbaar maken voor professionals in de zorg- en hulpverlening zonder te veel aanschafkosten. Wat belangrijk is bij de methodiek is om met beelden te werken (bijvoorbeeld een plaatje van een gezin) en niet te veel met woorden te werken (het woord “gezin”).
4. Ontwikkel data-gedreven dashboard
In het werken met klanten in het MKB is het belangrijk managementinformatie op een concrete en praktische manier te delen en zichtbaar te maken. Op dit moment gaat hierbij veel met de hand. De vraag is om een data–gedreven dashboard te ontwikkelen dat makkelijk en snel periodiek gevuld kan worden vanuit de aan te leveren documenten door de klant. De output kan vervolgens professioneel gepresenteerd en besproken kan worden met de klant.
5. Ontwikkel pipeline tussen systemen
Een accountantskantoor heeft een klantenportefeuille. Om de gegevens van de verschillende klanten in beeld te krijgen willen ze de eigen ERP systemen van de klant gebruiken. Ze willen de gegevens automatisch laten landen via een pipeline in hun eigen datalandschap. Vanuit dit datawarehouse kan het accountskantoor de huidige data-analyses toepassen.
6. Ontwikkel analysetool speelruimte
Gemeentes kunnen lastig passend gemeentelijk speelbeleid schrijven. Daarvoor is een onderzoekstool/ analysetool nodig waarmee de openbare speelruimte (speel-, beweeg- en verblijfsruimte) getoetst kan worden op basis van criteria. Zo kunnen de verschillende speelruimtes getoetst worden en verbetervoorstellen gedaan voor speelruimtebeleid.